Bieren

Brouwerij Van Weerdenburg heeft een aantal bieren in het standaard assortiment. Deze bieren worden met zorg op ambachtelijke wijze gebrouwen.

Robuuste Weizen

Robuuste Weizen
Vanaf 2015 is de Robuuste Weizen ontwikkeld. Dit goedgehopte bier is een tarwe bier (Weizen) met een donkere kleur en door de gebruikte donkere (tarwe)mouten en hoppen heeft het bier een krachtige smaak.

In 2020 is het recept aangepast zodat de Robuuste Weizen wat minder bitter is en een meer friszoet karakter heeft gekregen.

In 2021 zal de Robuuste Weizen wat zachter zijn, maar nog steeds met de karakteristieke krachtige smaak.

De Robuuste Weizen heeft 5% alcohol.

Quadrupel 625

Quadrupel ‘625’
Ter ere van het bestaan van stad Buren (gld) in 2020 is een quadrupel ontwikkeld. De quadrupel ‘625’ heeft een mooie volle smaak, die te karakteriseren is als moutig en zoet. Tonen van onder meer rozijnen, dadel en karamel voeren de boventoon. Een mooi bier om cadeau te geven of te krijgen!

Medio 2021 zal de Quadrupel ‘625’ een zachter karakter krijgen.

Het donkerrode bier heeft een alcoholpercentage van 10%.

Burens Wit

Burens Wit
Dit lichtgele bier is op dit moment in ontwikkeling en en zal naar verwachting in de zomer van 2021 te verkrijgen zijn.

Buren Wit is net zoals de Robuuste Weizen een tarwe bier. Dit witbier is echter gebrouwen volgens Belgisch gebruik; Dit bier heeft door de koriander en sinaasappelschil een friszoet karakter.

De Burens Wit heeft 5 % alcohol.

Krachtig Blond

Krachtig Blond
Ook dit bier is op dit moment in ontwikkeling en zal naar verwachting in 2021 te verkrijgen zijn.

Het blond bier is donker geel / oranje van kleur en door de gebruikte mout- en hopmix heeft het bier een krachtig karakter.

De Krachtig Blond heeft 6% alcohol.